کتاب های بهداشـــــت محیط زیست
بخش دوم:کتاب های بهداشـــــت محیط زیست
کتاب مدیریت کیفیت آب:
دسترسی به یک منبع آب از دیدگاه کمی و کیفی برای حیات انسان ضروری است. به طوری که حتی انسانهای نخستین نیز به اهمیت آب از نقطه نظر کمی واقف بودهاند. به همین دلیل تمدنها در سرزمینهای مجاور منابع آبی که قادر به رفع نیازهای کشاورزی، حمل و نقل و تأمین آب آشامیدنی بودند، گسترش پیدا کرد.
در این رابطه درک اهمیت کیفی آب بسیار کندتر از اهمیت کمی آب بوده است. انسانهای اولیه تنها از طریق حواس فیزیکی نظیر بینایی، چشایی و بویایی کیفیت را میسنجیدند. و تا زمانی که علوم بیولوژی، شیمی و پزشکی توسعه نیافته بود، روشهایی برای تعیین کیفیت آب و تشخیص اثرات آن بر روی سلامت انسان ابداع نگردیده بود.
فهرست مطالب:
فصل ۱: کلیات
فصل ۲: آلودگی آب های سطحی و زیرزمین و روش های تصفیه آن
فصل ۳: مروری بر آلودگی آب به مواد نفتی و کنترل آن
فصل ۴: مدیریت کیفیت آب در رودخانه ها و دریاچه ها
فصل ۵: استاندارد ها و معیارهای کیفیت آب جهت مصارف گوناگون
فصل ۶: قوانین آب ، کنترل و نظارت منابع آب
کتاب های بهداشـــــت محیط زیست
کتاب مدیریت توسعه منابع آب:
حفظ منابع آب و اهمیت مصرف بهینه در گذشته های نه چندان دور اهمیت کمی داشت اما امروزه با توجه به افزایش جمعیت و رشد اقتصادی و صنعتی در اکثر کشورها بصورت جدی به آن پرداخته می شود.
تغییرات آب و هوایی، توزیع و پراکندگی منابع آب رابطه تنگاتنگی با رشد جمعیت و رشد اقتصادی در جهان ما دارد، لازم است برای حفط منابع آب و اهمیت مصرف بهینه کوشش بیشتری داشته باشیم.
اجرای سیاست های پایدار در منابع آبی درمدیریت کلان بهترین شیوه موجود برای حل این مشکل اساسی و مهم است.
در این کتاب سعی برآن شده است تا به مفاهیم توسعه منابع آب، اهمیت توسعه پایدار در حفظ منابع آب ، انواع منابع آب شیرین در دسترس، آلودگی های مختلف منابع آب، حوضه های آبریز، مخازن ذخیره ی آب ، سد ها و مدیریت آن و روش های نمکزدایی برای آب های شور دریا ها پرداخته شود.
کتاب فرآیند های نوین تصفیه فاضلاب:
افزایش روند شهرنشینی و صنعتی شدن باعث افزایش مصرف آب و در نتیجه تولید فاضلاب در جوامع گردیده است. بیشترین مصرف آب در بخش های خانگی ، تجاری و صعنتی بوده که حجم زیادی را تشکیل می دهد.
عدم مدیریت صحیح فاضلاب تولیدی سبب ایجاد عوارض و خسارات بهداشتی و زیست محیطی زیادی به ویژه آلودگی منابع آب پذیرنده گردیده که پدیده ی بحران آب را تشدید می کند.
تعریف فاضلاب:
( آبی است که در اثر استفاده ای که از آن می شود کیفیتش به گونه ای تغیر کند که بدون تصفیه ، برای استفاده اولیه قابل کاربرد نباشد. )
هدف از تصفیه فاضلاب را می توان رساندن کیفیت آب به حد قابل قبول دانست که پساب تولیدی بتواند دوباره مورد استفاده مجدد قرار گیرد.
فهرست:
فصل ۱: انواع ، مشخصات و ضرورت تصفیه فاضلاب
فصل ۲: مروری بر سیستم های متداول تصفیه فاضلاب شهری
فصل ۳: فرایند لجن فعال و اصطلاحات آن
فصل ۴: ضرورت نیاز به فرایند های نوین بیولوژیکی تصفیه فاضلاب
فصل ۵: راکتور ناپیوسته متوالی متداول پیشرفته
فصل ۶: سیستم لجن فعال دارای رشد چسبیده
و……
کتاب روش های حذف آلایند های نوپدید :
امروزه ، حضور باقیمانده مواد دارویی در محیط زیست موجب گردیده که کنترل تخلیه آن، بطور گسترده ای مورد مطالعه قرار گیرد.
آنتی بیوتیک ها از جمله مواد دارویی هستند که به طور گسترده ای در پزشکی و دامپزشکی مورد استفاده قرار گرفته و از مسیرهای مختلفی مانند رواناب کشاوری، تخلیه مستقیم از تصفیه خانه های فاضلاب شهری، مواد دفعی انسانی ، دفع مستقیم زائدات پزشکی، دامپزشکی ، صعنتی و … وارد محیط های آبی می شوند.
درصد قابل توجهی از داروهای مصرف نشده و یا تاریخ مصرف گذشته نیز از طرق مختلف به منابع آب سطحی و زیرزمینی راه می یابند. این مساله می تواند موجب نگرانی عمیق و جدی نسبت به آب آشامیدنی انسان باشد که لزوم توجه به شناسایی و حذف این ترکیبات از آب آشامیدنی را دو چندان می نماید.
برخی مطالعات نشان می دهد که این ترکیبات در مقابل روش های متداول تصفیه ( آب و فاضلاب) مقاومت می کنند و ممکن است که در آب آشامیدنی مورد استفاده مردم نیز شاهد وجود غلظت هایی از این ترکیبات دارویی باشیم که تصفیه خانه های ما قادر به حذف آنها نبوده اند.