مقالات

کتاب پیش کارورزی و دستیاری ( راهنمای مطالعه و آمادگی برای امتحان)

کتاب پیش کارورزی و دستیاری ( راهنمای مطالعه و آمادگی برای امتحان)

کتاب پیش کارورزی و دستیاری ( راهنمای مطالعه و آمادگی برای امتحان)

کتاب پیش کارورزی و دستیاری هرچند که طرف سخن درکتاب پیش کارورزی و دستیاری، داوطلبان دستیاری است اما تمامی مطالب گفته شده، برای دانشجویان پزشکی و آمادگی برای امتحان پیش‌کارورزی نیز کاربرد دارد.

نگرانی‌های زندگی صنعتی روبه اتمام نیست. با گذشت ایام و سپری شدن سال‌های زندگی، پیچیدگی زندگی و شرایط دستیابی به موفقیت‌های موردنظر نیز بر شدت استرس و فشارهای روانی می‌افزاید.

در شرایط کنونی که به‌نظر می‌رسد ادامه تحصیل برای نسل جوان ایرانی از آمال دست نیافتنی شده است، بررسی علل شکست‌ها و ناکامی‌ها می‌تواند راه را برای آن دسته از داوطلبان که در رسیدن به هدف خود مصر هستند، هموار سازد. همیشه سعی نموده‌اید که خود را برای یک امتحان سرنوشت‌ساز آماده سازید اما بنابه دلایلی در ابتدای راه منصرف گشته‌اید.

کتاب پیش کارورزی و دستیاری

آیا توانائی‌های جسمی و ذهنی شما کاهش یافته است؟ آیا فرصت‌های طلائی را از دست داده‌اید؟ خواهیم دید که عمده مشکل همه داوطلبان، فقدان اعتماد به نفس و برنامه‌ریزی صحیح برای مطالعه است. چنانچه این دو مشکل برطرف گردند، آنگاه می‌توان برای ورود به رشته دلخواه در دانشگاه، یا دستیاری، نیز برنامه‌ریزی نمود. این کتاب می‌خواهد شیوه درست خواندن و به خاطر سپردن را به شما بیاموزد.

فهرست مطالب کتاب پیش کارورزی و دستیاری:

فصل۱: کلیات

شما و امتحان پیش کارورزی/ دستیاری کلاس: بودن یا نبودن؟

کار و درس؟

با چه کسی؟

فصل ۲: توجه و تمرکز

اعتمادبه نفس

ضمیرناخودآگاه و تمرکز

عوامل موثردرتقویت تمرکز

درگیرشدن با مشکلات برای فهم مطلب

فصل۳: برنامه‌ریزی

اهمیت برنامه‌ریزی

مراحل برنامه‌ریزی

مرحله دوم: آماده کردن برنامه کلی

مرحله سوم:آماده‌سازی برنامه روزانه

مدیریت مطالعه دروس

از کجا شروع کنم

یک برنامه هفتگی پیشنهادی

طبقه بندی میزان اهمیت دروس

دروس ماژور

رفرانسها

فصل ۴: آمادگی برای مطالعه

فصل ۵ : عوامل و موانع مطالعه

قوانین مطالعه

آفتهای مطالعه

حواس پرتی، یا فراموشکاری

طفره رفتن (Procrastination)

فصل ۶: مهارتهای مطالعه

اصول یادداشت برداشتن

روش‌های صحیح یادداشت برداشتن و مطالعه

مهارتهای خلاصه برداری

فلاش کارت

نمونه‌هائی از یادداشت نوشتن متون پزشکی

فراگیری مرحله‌بندی سرطانها

بهبودیادآوری اطلاعات

فصل ۷:حافظه وعومل موثربرآن

حافظه چیست؟هوش چیست؟

فصل ۸: شیوه‌های عملی برای تقویت حافظه (نمونیک‌‌ها)

چگونه آکرونیم بسازیم؟

فصل ۹ : اضطراب امتحان

وضعیت‌های مستعد به اضطراب

آمادگی برای مواجهه با اضطراب

آیا مضطرب هستیم؟

علت‌های اضطراب و پاسخ به آن

یافتن یک مربی خوب

روش‌های برخورد با اضطراب

فصل ۱۰: آزمونک و امتحان

تست یا آزمونک (Quiz)

کدامیک: تست یا آزمونک

روش برگزاری تست یا آزمونک

 فصل ۱۱: توصیه‌هایی مهم برای شرکت درجلسه  امتحان

“شما و مشکل پیش کارورزی/دستیاری”

مشکل تمام دانشجویانی که در امتحانات پیش‌کارورزی/ دستیاری ناکام می‌مانند، کمبود هوش ذاتی یا انگیزه آنها نیست زیرا تحصیل در رشته پزشکی فی‌نفسه نشاندهنده بالا بودن ضریب هوشی این گروه از افراد است. هرچند که فقدان انگیزه می‌تواند تاثیر بسزائی در ناکامی داشته باشد.

اما داوطلبی همچون شما که اقدام به ثبت نام برای شرکت در امتحان پیش‌کارورزی/ دستیاری نموده است، حتما انگیزه‌ای (حتی اندک) برای مطالعه داشته است. می‌پذیرید که ثبت‌نام در یک امتحان مهم نمی‌تواند نوعی وقت‌گذرانی از نوع نگاه به ویترین فروشگاه‌ها و تماشای بی‌هدف اجناس و اقلام لوکس پشت ویترین باشد.

پس گناهکار کیست؟ این جملات را به دقت بنگرید: “من هرگز نمی‌توانم، حواسم را متمرکز کنم”. “حفظ کردن دیگر از سن و سال ما گذشته است، ما را چه به تحصیل”. “با وجود تقلب و پارتی‌بازی، دیگر چه شانسی برای من است؟”. “شاید از فردا درس خواندن را شروع کنم”.

” توجه و تمرکز”

اولین قدم برای رسیدن به تمرکز، ایجاد علاقه است. خوب است بدانید که علاقه و تمرکز، هردو از ویژگی‌های انفکاک‌ناپذیر شخصیت انسان‌هاست..

قدم بعدی، برنامه‌ریزی مطالعه متناسب با وضعیت روحی و شرایط زندگی خودتان است. همانگونه که در فصل ۳ خواهم گفت، اشتباه مطلق است که همان ابتدا با حجم زیاد مطالعه و تنها با هدف یادگیری شروع کنید. مسلماً، پس از چند روز، خسته و ناکام خواهید شد.

یک نکته را فراموش نکنید زمانی که با عوامل منفی مواجه می‌گردید، دنبال استدلالهای غلط و خودفریبی نباشید، بهتر آن است که مشکل را پذیرفته و راه حل مناسبی برای آن بیابید. قرار نیست که شما تسلیم مشکلات شوید.

“برنامه ریزی”

  • اهمیت برنامه‌ریزی

علت عدم پایبندی برخی به برنامه‌ریزی، محدودشدن آزادی عمل آنهاست. البته درست است که تبعیت از یک برنامه باعث محدودشدن آزادی عمل می‌شود اما هیچگاه شما را زمین‌گیر نخواهدکرد. فکر می‌کنید که کل زمان موجود در یک هفته، ماه و یا طول دوره آموزشی شما برای شرکت در امتحان پیش‌کارورزی/ دستیاری چند ساعت است؟ اگر هیچ ارزیابی برای زمان با ارزش خود نداشته باشید، امیدی نیز به کسب موفقیت نداشته باشید. شما نمی‌توانید زمان را تغییر دهید اما می‌توانید در مورد نحوه استفاده از آن تصمیم بگیرید.

“آمادگــــی برای مطالعه”

هنگام مطالعه، اندکی سریع‌تر از سرعت معمول خود مطالعه کنید. هرگز به هنگام مطالعه اولیه، به عقب باز نگردید. عادت کنید که شک و تردید خود را مهار کنید. اگر اولین مرور شما باشد، فهمیدن مطلب حائز اهمیت نیست، مهم تمام کردن مطلب و آشنائی با آن است، اگر مرور دوم و سوم شما باشد، باید بیندیشید که عدم درک مطلب ناشی از چه چیزی است.

می‌دانید که دروس طبی برخلاف ریاضی، عمدتاً ازبر کردنی هستند و نیازی به حل و بحث ندارند (البته به استثناء آمار، آب و الکترولیت و اختلالات اسید باز). بنابراین عمده علت عدم یادگیری یک مطلب، وجود حواس‌پرتی است. پس تا عامل حواس پرتی خود را برطرف نکنید، در فهم مطلب دچار مشکل خواهید بود.

“مهارت های مطالعه”

بسیاری از شماها برای تاکید بر اهمیت یک مطلب روی آن را هایلایت می‌کنید. روش دیگر برای بارز ساختن مطالب هایلایت شده، قرار دادن یک سوال برای آن مطلب است. بزبان ساده، در حاشیه جزوه/کتاب باید سوالی را یادداشت کنید که پاسخ آن همان مطلب هایلایت شده باشد. آنگاه سوال خود را به مطلب هایلایت شده با یک خط مرتبط ساخته و رابطه بین سوال و پاسخ را یک بار دیگر کنترل کنید.

“حافــظه “

توانائی شنیداری و دیداری خود را تقویت کنید. اگر هنگام مطالعه بسرعت خسته می‌شوید، شاید نیازمند عینک هستید. با مطالعه زیاد، و گوش دادن دقیق به موضوعات مرتبط (مثل گوش دادن به لوح فشرده کلاس آمادگی دستیاری)، حتی اگر درک موضوع برای شما اندکی مشکل باشد (نظیر مبحث آب و الکترولیت)، اما شک نکنید که حس مطالعه شما را تقویت خواهد نمود و بخاطرسپاری موضوع را نیز تسهیل خواهد کرد.

یادداشت برداری: جزء مهم تقویت حافظه است.

“اضطراب امتحان”

وجود اندکی حس هیجان و اضطراب  قبل از هر آزمونی کاملاً نرمال  است. اما هیجان بیش از حد می‌تواند مانع تفکر شفاف و پاسخ‌دهی به سوالات شود که لاجرم تاثیری معکوس بر ذهن و روان داشته و ترس امتحان را تشدید می‌سازد. در واقع اضطراب امتحان بخشی از یک پدیده‌ای کلی بنام اضطراب کارائی است که در هنگام شرکت در هر فعالیتی که نیازمند ارزیابی توسط سایرین است، مثل سخنرانی برای دیگران و یا مصاحبه، اتفاق می‌افتد. وضعیت بیولوژیک ترس و اضطراب در واکنش به تهدیده احتمالی اتفاق می‌افتد.

“توصیه هایی مهم برای شرکت در جلسه امتحان “

شب امتحان:

در شروع خواب تلقین مثبت را فراموش نکنید، همه داوطلبان اندکی اضطراب را تجربه می‌کنند و تمامی افکار خوب و بد درون ذهن آنها به حرکت در می‌آید. این شمائید که باید ذهن خود را برای حذف افکار منفی فیلتر کنید.

هنگام امتحان:

آزمون را همچون یک مسابقه بدانید. هدف شما بدست آوردن امتیازات بیشتر در مدت زمان مشخصی است. هرگز نگران یک سوال نباشید. اگر

در مورد گزینه صحیح دچار شک شده‌اید، تنها براساس حدث خود آن را علامت زده و به سوال بعدی بروید. بخود یادآوری کنید که حتی با از

دست دادن چند سوال، باز هم موفق خواهید بود.

امتیاز دهید ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *