معرفی کتاب های پزشکی ترم اول
کتاب های ترم اول پزشکی چند جلد هستن؟ اصلا واسه ترم اول پزشکی بهتره رفرنس بخونیم یا سراغ کتاب های خلاصه بریم؟اینا پرسشهایی هستن که زمان ثبت نام دانشجویان پزشکی یا در شروع ترم باهاش برخورد میکنن. از همین رو در اینجا تلاش میکنیم اطلاعات کاملی درباره لیست دروس و کتاب های ترم اول پزشکی به شما بدهیم.
با مطالعه دفترچه آزمون علوم پزشکی میتوانید منابع اعلامشده برای هر درس را پیدا کنید. البته این کار را برای شما آسان کرده ایم؛ بهطوریکه با مطالعه این مقاله در ادامه، علاوه بر یافتن کتابهای ترم اول پزشکی میتوانید با تک تک دروس علوم پایه و کتابهای مورد تائید برای آزمون جامع علوم پایه نیز آشنا شوید.
کتاب های پزشکی ترم اول در اغلب دانشگاههای ایران مشابه است ولی گاهی اوقات استاد مربوطه ترجیح میدهد از روی جزوه یا منبع خلاصه شده تدریس نماید و مباحث غیر ضروری را به دانشجو تحمیل نکند. تعداد واحدها و دروسی که دانشجویان رشته پزشکی باید درطول دوران تحصیلی بگذرانند در تمام دانشگاهها از جمله دانشگاه شهید بهشتی، شیراز، مشهد، گلستان و… یکسان است. در این مقاله به معرفی کامل منابع، جزوات و کتاب های خلاصه شده برای دانشجویان ترم اول پزشکی میپردازیم
معرفی منابع اصلی رشته های پزشکی
از دروس پایه و تخصصی که در کلیه رشته های پزشکی بایستی پشت سربگذارید دروسی نظیر آناتومی گری، فیزیولوژی گایتون، بافت شناسی جان کوئیرا، ژنتیک پزشکی امری و… است. دروس عمومی نیز شامل زبان و اخلاق اسلامی، ادبیات فارسی میباشد. برای این دروس چندین منابع معرفی شده است که در این مقاله به بهترین و معروفترین کتابهای موجود اشاره میکنیم.
1.آناتومی
درس آناتومی در ترم اول پزشکی دانشگاه تهران تحت عنوان آناتومی 1 ارائه میشود. آناتومی یک شامل آناتومی سینه، شكم، دستگاه ادراری تناسلی مرد و زن است. آناتومی دو شامل سر گردن و اعصاب مركزی میباشد. آناتومی سه شامل آناتومی اندام فوقانی و تحتانی است.
2. فیزیولوژی پزشکی
کتاب فیزیولوژی پزشکی گایتون
3.بافت شناسی
در دانشگاه پزشکی تهران درس بافت شناسی به دو قسمت بافت شناسی عمومی و بافت شناسی اختصاصی تقسیم میشود. دانشجویان برای بافت شناسی عمومی بایستی 17 ساعت دوره آموزشی و برای اختصاصی 34 ساعت را در این ترم آموزش ببینند.
بافت شناسی عمومی شامل: سلول و مقدمات بافت شناسی، بافت پوششی، بافت همبند خاص (سلولها، رشته و ماده بنیادی) انواع بافت همبند (خون و لنف، خونسازی، غضروف و رشد آن، استخوان، استخوان سازی و ترمیم شكستگی، مفصل)، بافت عضلانی، بافت عصبی، دستگاه اعصاب محیطی و انتهای اعصاب میباشد.بافت شناسی اختصاصی شامل سرفصلهای زیر است:
- 1– دستگاه گردش خون
- 2– دستگاه دفاعی: عقده لنفاوی، طحال، تیموس بافت،های لنفوئید، پیوند بافتها
- 3– پوست و ضمائم آن
- 4– دستگاه گوارش، غدد بزاقی، دهان، دندان، زبان، حلق، مری، معده، روده،ها و آپاندیس، كبد و كیسه صفرا، پانكراس صفاق
- 5– دستگاه تنفس: بینی، سینوسها، حنجره، نای، ریه، جنب
- 6– دستگاه ادراری تناسلی: كلیه، مجاری ادرار، مثانه، بیضه، مجاری منی بر، پروستات، تخمدان، رحم، لولههای رحم، واژن و ولو
- 7– غدد درون ریز
- 8– دستگاه عصبی
- کتاب بافت شناسی جان کوئیرا
4. میکروبیولوژی پزشکی
5.ژنتیک پزشکی
6.زیست شناسی پزشکی
7. بیوشیمی
برای درس بیوشیمی 6 واحد به صورت نظری و عملی اختصاص داده شده است. دانشجویان برای بیوشیمی نظری بایستی 85 ساعت دوره آموزشی و برای واحد عملی آن 34 ساعت را در این ترم آموزش ببینند. منبع درس بیوشیمی برای دانشجویان ترم اول پزشکی بیوشیمی لنینجر است که در ادامه چندتا از بهترین ترجمههای لنینجر معرفی شده است.