معرفی کتاب بهداشت محیط زیســـــــــت
کتاب بهداشت محیط زیســـــــــت به طور کلی ” پبهداشت محیط زیســـــــــت” به مجموعه ای از عوامل و شرایط خارجی و تاثیرات وارده ناشی از آنها بر زندگی یک موجود زنده اطلاق می گردد. طبق این تعریف ، محیط شامل هوا، آب و خاک و روابط بین آن ها و کلیه موجودات زنده می باشد.
معرفی کتاب درسنامه جامع بهداشت محیط:
کتاب بهداشت محیط زیســـــــــت عبارت از کلیه عواملی از محیط زندگی است که به نحوی بر سلامت جسمی،روحی و اجتماعی انسان ها اثرگذار می باشند.
لذا تامین آب آشامیدنی سالم ، تصفیه و دفع فاضلاب ها ، کنترل آلودگی هوا ، مدیریت مواد زاید جامد شهری و صنعتی ، مبارزه با ناقلین ، بهداشت مواد غذایی ، بهداشت پرتو ها و کنترل سر و صدا از مهم ترین برنامه های بهداشت محیط می باشد.
فهرست مطالب کتاب بهداشت محیط
فصل اول : آب
فصل دوم: فاضلاب
فصل سوم: آلودگی هوا
فصل چهارم: مواد زاید جامد
فصل پنجم: کلیات بهداشت محیط
(یکی از مصادیق بهداشت محیط، آلودگی هوا است. اگر آلودگی بیش از حد در هوا وجود داشته باشد، می تواند باعث بیماری های تنفسی، بیماری قلبی و سرطان شود. اینها تنها تعدادی از راههایی هستند که سلامت محیط میتواند بر سلامت شما تأثیر بگذارد.)
کتاب آلودگی هوا :
هوا از جمله عناصر ضروری برای ادامه حیات است. مقایسه میزان نیازمندی انسان به آب، غذا وهوا نشان می دهد که میزان نیاز انسان به هوا در مقایسه با غذا و آب بیش تر از 10 برابر است.
بنابراین بایستی آلودگی هوا و حفاظت از آن را بسیار جدی گرفته و افزایش آلودگی را به عنوان یک مساله بسیار مهم مورد توجه قرار داد.
” آلودگی هوا عبارت از ورود مواد ناشی از فعالیت های انسانی با غلظت و زمان ماند کافی که سلامتی و رفاه افراد تحت تاثیر قرار گرفته و مانع استفاده راحت از اموال می گردد.”
فهرست کتاب آلودگی هوا:
فصل1: کیفیت هوا ، تعاریف و استاندارد ها
فصل2: منابع و عملکرد آلایند های هوا
فصل 3: اثرات آلایند های هوا
فصل4: اثرات جهانی آلودگی هوا
فصل5: ارتباط پدیده های جوی و آلودگی هوا
فصل 6: پراکندگی آلایند های هوا در اتمسفر
فصل7: کنترل آلوگی منابع ثابت
فصل8: کنترل آلودگی منابع متحرک
فصل9: آلودگی هوای داخل ساختمان
فصل 10: قوانین و مقررات زیست محیطی آلودگی هوا در ایران
کتاب سامانه های بیوگاز( اصول ، طراحی ، ساخت و بهره برداری):
رشد روز افزون جمعیت از طرفی افزایش تولید انواع مختلف پسماند ها و مشکلات مدیریت و دفع بهداشتی مرتبط با آن را در پی داشته و از سوی دیگر منجر به افزایش مصرف سوخت های فسیلی و انتشار گاز های گلخانه ای و مشکلات زیست محیطی ناشی از گرمایش جهانی شده است.
بدون شک این مسائل تهدید کننده رفاه زندگی بشری و مخرب اکوسیستم های زیست محیطی، میتواند با کاربرد فناوری بیوگاز و به فرصتی بی دلیل برای دستیابی به یکی از انواع انرژی های پاک و مدیریت ایمن پسماند های تولیدی و در نهایت توسعه پایدار زیست محیطی گردد.
فهرست کتاب سامانه هاي بيوگاز:
فصل 1: کلیات
فصل 2: مکانیسم های تولید بیوگاز
فصل 3: میکروارگانیسم های درگیر در تولید بیوگاز
فصل 4: کاربرد های هضم بی هوازی و مواد اولیه ی هاضم
فصل 5: اجزای یک سیستم کامل بیوگاز
فصل 6: طراحی و ساخت سیستم بیوگاز
فصل 7: بهره برداری و نگهداری سیستم های بیوگاز
فصل 8: تصفیه نهایی بیوگاز و استفاده از آن
فصل 9: تصفیه نهایی باقیمانده و استفاده از آن
یکی از مصادیق بهداشت محیط، آلودگی هوا است. اگر آلودگی بیش از حد در هوا وجود داشته باشد، می تواند باعث بیماری های تنفسی، بیماری قلبی و سرطان شود. اینها تنها تعدادی از راههایی هستند که سلامت محیط میتواند بر سلامت شما تأثیر بگذارد.